Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är frågan.....


"Politiska eskapader eller politisk eskapism ?"

Politikerföraktet
en farlig åkomma
sprider sig
bland de många

Till förfång för de idéella
till båtnad för de djävulusiska
till nackdel för dem som kämpar
till fördel för dem som frihet bekämpar

Då flyr en del
i förakt och uppgivenhet
de kapitulerar
de uttrycker rädsla
de vill glömma
fortsätta drömma

Bättre är att förnya
bygga nya broar
åt annat håll det hela styra
så att det nya roar
göra Rättvisan trovärdig
och ständigt ihärdig
göra Kärleken livsnödvändig
med en Kraft så obändig
göra ondskan umbärlig
och riktigt outhärdlig
då bär Kampen frukt
vårt liv blir riktigt ljuvligt
vi känner Segerns lukt (!)
och gläder oss gruvligt ........

---




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 303 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-13 19:00



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det var inte så jag menade. Jag är principiell motståndare till politiskt engagemang och menar att politiskt engagemang befinner sig på kollisionskurs med kristen tro. De två går inte att förena.
2011-01-13

  Mats Henricson
Därvid är vi eniga, du och jag, jag föraktar också 99,99 procent av den politik som förs av de styrande !
2011-01-13

  Larz Gustafsson VIP
Jag föraktar inte politikerna utan politiken.
2011-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska