Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av äldre författare som jag läser försökte jag på mig att beskriva känslan av att ta sig an texter men kanske inte riktigt lyckas förstå. Att orden kan "komma i vägen" för kunskap. För ett genuint möte krävs ibland tystnad.


Bortom Tid & Rum

"Jag samlar fragment av tid,
Utdrag ur gamla skrifter,
Sandkorn av formlösa drömmar,
Som innehar karaktären av en strid,
Där allt fast förflyktigas"

”Dåtidens outgrundliga avlägsenhet,
Närmar sig genom täta textrader,
Jag trevar efter närhet och förståelse,
I en önskan om äkta möte”

”Men ordens fattigdom förvånar,
Den som vill fånga upplevelsen,
Fängslar den så småningom också,
Mening blir till ord, blir till brus förvrängt”

”Ibland säger tystnaden mer,
Än bokstäver förmår göra,
Man uppskattar värmen även i ett farväl,
När de sägs i fåordig omtanke”

”Och hoppet finns i ögonblick av frihet,
Tillfällen av gemenskap,
Av enkelt avskalat vara,
Bortom beskrivningsförmåga.”




Bunden vers av Robert Halvarsson
Läst 406 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-01-14 09:30



Bookmark and Share


  mare VIP
Fantastiskt skrivet, sparar !
2011-03-08

  Blåbäret
oj...så och däromkring har jag gått och tänkt under dagen
men kunde inte ha format det så här bra

vad kul att läsa och det var bra läsning också!
2011-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Robert Halvarsson
Robert Halvarsson