Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tjajkovskijnatt

Nätterna
i havet av svarta lakan
i sängen som uppfyller rummet
och trappan
och våningen därnere

nätterna
när katterna
vandrar tillsammans
genom husets vrår

och ber till månen
om villebråd

nätterna
med din värme

någonstans vid andra stranden
av himmelsbädden


Jag vaknar
och vet

att snart
spelar Tjajkovskij
Nötknäpparsviten

när alla dockor
skall dansa
i mörkret




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-14 09:56



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
du bjuder till smäktande ordmusik i skön dikt - BRAVO!
2011-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP