Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VID MÅLET I

när jag var liten
skrev jag berättelser

De handlade alla om
ett syskonpar
pojke och flicka
som rymde hemifrån

först
smög de var rädda

sedan
sökte de i mörkgröna skogar
letade vidsträckta soliga fält
strövade längs frodiga glittrande floder
vandrade soldammiga vägar


mötte de en vänlig tant
längs vägen
i skogsgläntans timmarstuga
ett rödknutigt hus vid floden
en bondgård bland kornfält

hon såg dem
log mot dem
gav dem mat



stannade de
hjälpte henne feja stugan
plocka skogens bär
förfärdiga vackra nyttiga föremål
till marknaden
snickra och dona och laga

här tog de alla

slut

berättelserna




Fri vers av rebecca d VIP
Läst 578 gånger
Publicerad 2005-12-08 19:13



Bookmark and Share


  Propella
Mycket vacker dikt. Samtidigt intressant. Som om barnet i sina berättelser vill vandra från det mörka hon bor i, till det ljuare, det hoppfulla.
2005-12-09

    ej medlem längre
Du började skriva tidigt..du har så fina bildspråk. "strövade längs frodiga glittrande floder " " vandrade soldammiga vägar " Vackert..
2005-12-08
  > Nästa text
< Föregående

rebecca d
rebecca d VIP