Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett liv


EN FATTIG POET

En fattig poet

Jag skriver för brödet och sovlet och drickan,
har intet på banken och intet i fickan.
Jag skriver om allt det som hjärtat rymmer
och ger det en penning jag slipper bekymmer.

Jag hoppas en dag få ett kväde berömt
som skänker mig allt det jag hoppas och drömt.
Jag skriver om värme och solsken och ljus
om himmel och hav och om vågornas brus.

Jag skriver i natten om hunger och nöd
som finns här på jorden om liv och om död
och än några strofer på blocket jag fått
när gryningen nalkas och natten har gått.

Jag skriver när dagningen färgar mitt bord
där jag sitter kvar och brottas med ord
jag tvivlar jag nånsin kan skriva en drapa
blott pekoralen är enkel att skapa..

aad.
www.lyriksidan.se





Fri vers av Arne Axel Dahlgren
Läst 1053 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2008-05-26 10:13



Bookmark and Share


  Björn Donobauer
Ja du förtjänar verkligen att höras högt vitt och brett!
Lite av mycket ursvenskt i diktarväg sammanflyter i din fåra.
Mäkta gott skaldat..
2010-04-07

  Bodil Sandberg VIP
Så snyggt!!!mästerligt!applåder!!
2008-12-16

  aol
mycket vacker
2008-10-16

  Kalle.O
Ögongodis!!
Det här faller mig verkligen i smaken!
Bokmärker...
2008-05-26

  Rude Billy
Verkligen bra skrivet!
2008-05-26

  charlotte hedendahl
Mästerligt! Bravo!
2008-05-26

  Betlehemsstjärnan VIP
Du är minsann ingen fattig poet...
En underbar läsning som får mitt hjärta att blomma/B
2008-05-26

    ej medlem längre
Snyggt som tusan!:)
2008-05-26

  Ewa-Britt Nilson VIP
A rne så gott
A xel så flott
D ahlgren jag
* säger blott:
* En storpoet
* I Dig vi harfått!
***************
2008-05-26

  Quasimodo
Härligt fint poetat till skapandet och ordets gåva som blir !!
2008-05-26

  isabel louise
åh så bra skrivet! gillar rimmen, rytmen och känslan!
2008-05-26

  © anakreon VIP
Utomordentlig!
2008-05-26

  M i mm i
Tog det lång tid att hitta på rimmen?

Dikten föll jag för, tro mig.
2008-05-26

  AnnaMy
vilken dikt, jag gillar den starkt! blir alltid lika svag för rim-dikter också :) applåd
2008-05-26

  rebecca d
mend et var inte detta, en pekoral, utan en mycekt fin dikt med inehåll, rim och rytm. Om det som är viktigt, livet, och dess mångfald! i klass med Nils Ferlin!
2008-05-26

  Havsbris
WOW...

bokmärker genast och
först av allt!

En av alla bästa
jag har läst på sistone!!!
Vet inte vad ska skriva,
jag känner bara och njuta,
så mycket känsla, så mycket
sanning, sötma i dina rader...


Vilka metaforer och konnotationer
till det en poet livet är, fagra och
härliga ord som gör mig nostalgisk
och leende av värmen på en och
samma gång...Enastående!

För mig är du en av de bästa,
berömd är bara viktig när
kommer från enkla själar och
vänner, de vi älskar, det räcker
så gott...

BRAVO!
2008-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Arne Axel Dahlgren