Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höststorm


 

Stormvindarna svepte i regnet över åkern
där de två björkarna stod höstklädda.
Tjutande av skratt slet vinden deras grenar
tills en av dem var tvungen att ge upp.

Hon såg sin stolta broder fällas till marken,
grenar knäcktes och rötterna slets upp,
hans liv släcktes i ett knakande jämmer.
Böjd över broderns likbleka våta stam
fällde hon så sina sista gyllene blad.

 




Fri vers av Anna H
Läst 648 gånger
Publicerad 2005-12-08 20:29



Bookmark and Share


  Smultris
Oj... denna var riktigt bra... den bränner och gör ont... jag vill bara gråta när jag läser den...
2005-12-10

  Jessica Ebbesson
Tycker om dina små kärleksfulla
dikter om träd. Denna var inget
undantag. *Tycker om*
2005-12-09

  Per Rydberg
Träden blir livets form i mina ögon.
Jag tycker om den bilden, liksom
jag gillar ditt sätt att beskriva
stormen och dess verkningar!
En liten undran bara: På tredje raden
kommer 'de' som syftar på stormvindarna
på första raden. Det blev en liten
tvekan när jag läste dikten medan
jag letade efter vad 'de' syftade på.
För mig störde det rytmen i läsningen
lite. Vad tycker du? Annars är det
ett härligt grepp och fullt av njutning
i läsningen för mig!
2005-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Anna H
Anna H