Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De stilla snöfallens tid

 

jag ska gå tyst genom snön
inte tända eldar i nätterna
vila får jag nog
men nu är de stilla snöfallens tid
då markerna sover
därför gå tyst
väck inte gräsen och jorden
låt dem aldrig få veta 
vad som pågår i det sånglösa
berätta inte för dem om permafrost
vita tegar
till sten frusna människohjärtan
och fåglar som faller döda
tyst

ännu en vår kan förunnas
det djärvt knoppande

om lyckan står bi




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 337 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-01-16 01:58



Bookmark and Share


  Julio VIP
First class poem^
2011-01-20

  Peter Olausson VIP
en så härlig, karg dikt du har skrivit, med glädje i både det som är och det som skall komma!
2011-01-20

  Mr Lindemann VIP
Saktar silar regnet ned från skyn
En nymorrnad fågel är ett kvitter ifrån soluppgången
En soltrimma av en dag, når in i mitt medvetande
Så läser jag det du skriver och ler lite lätt
2011-01-20

  ULJO
Poesi när den är som allra bäst
2011-01-17

  Elaine.S VIP
Känns som en tröstevisa, för den långa väntan och hoppet om en ny tid. Ibland måste man finna sig och stilla sin vilda längtan. Det går att vila i dina ord.
2011-01-16

  Larz Gustafsson VIP
"Jag ska gå genom tysta skyar".

En vacker och talande dikt, Måna.
2011-01-16

  PPQ
jag gillar dina texter mer och mer läser man Måna landar man liksom det blir mjukare och mer skimrande, inte mesigt men inte så skrikigt och kantigt som mitt egna material
2011-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger