Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gran.. och tall; barr barr barr.. doften är makalös och ngn är på fel plats.. rätt tid, fel plats.




härstammat

 

 

*

 

baby, jag gick aldrig
för det finns ett träd bland träd

stammar bland stammar

 

stigar ingen går

 

jag gick aldrig

 

*

 

försiktigt lyfter jag upp den
grenen

knappt synlig
knappt hörbar hittar jag det jag sökte

inte där jag lagt 
inte där jag sist såg
utan där

exakt där mellan stammarna
på den enda mellanväg som är giltig

där

 

*

 

från ena född och av andra stödd
går bortbytingen sin självupplysta väg

mellan stammar

ständigt vaktande sina steg framåt
ständigt sopande sina steg bakom

ständigt beredd

och ingen anar att det är i skuggan
på mellanvägen
under grenarna det finns

ditt du

och även min egna bild av dig - du
som naket opåverkad av andra

där i skuggan för dig själv

 

*

 

jag bara ser på
tyst

medan du kurar
vilar och förbereder nästa steg

bara ser på från trädet
genom barr och kottar

genom kådiga rännilar
vilar jag och ser på

 

*

 

du planterade ett

så nu
bär jag bärn

 

och flera hundra år
har gått

 

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 155 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-01-16 06:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri