Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lögnernas sötma

Jag minns att
länge tog du plats
Jag minns att det
tog lång tid
innan du sakta
blev till en vanlig
man och inte någon
prins som spred
löften där han gick

Och jag vet som så
många gånger förr
att ärligheten är
ett pris som vi
betalar högt för

Jag visste ju
alla gånger

och jag visste
att även jag bara
behövde le för att
falla i en annan
famn än din

Och jag trodde att
jag var den som
värderade ärligheten
högst av oss båda
fast jag egentligen
hade sålt den för
länge sen och
kramade lögnerna
istället för dig
om natten

För inget är så
svårt att se som
de lögner man
gett sig själv
för att bevara
något som
aldrig funnits




Fri vers av mariann
Läst 409 gånger
Publicerad 2005-12-08 20:54



Bookmark and Share


  Lola
Nu är jag helt förbryllad... Skriver du om mig? Hur kan du pricka in så säkert det jag går omkring och ÄR i just nu?
Mycket bra... och än en gång är jag berörd. Den här ska jag spara.
2005-12-17

  Dilsewat
Jag visste ju
alla gånger

Man vet, man har sitt sjätte sinne i bruk :)
2005-12-11

  Rublev
Starkt!
Dina ord ljussätter de skrymslen
som inte vill bli sedda...

”För inget är så
svårt att se som
de lögner man
gett sig själv
för att bevara
något som
aldrig funnits”
2005-12-09

  Propella
Innerlig är nog rätt ord. Den känns ärlig och utlämnande. Du har otroliga formuleringar, exempelvis:

"Jag minns att det
tog lång tid
innan du sakta
blev till en vanlig
man och inte någon
prins som spred
löften där han gick"
2005-12-09
  > Nästa text
< Föregående

mariann
mariann