Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Har du någonsin

 

 

*
Har du någonsin gråtit för Månen


 
Har du någonsin låtit skuggor dig skymma
i en natt helt allén utan skydd
Har du någonsin gått genom havskustens dyning
och drömmen från natten fått tydd

 

Då lever du sant och kan allt det där "Det är mörkast som strax före gryning"

 

Har lånen du fått, betalats tillbaka
Har du en skatt, men sökt skatten försaka
för att ägandets njutning är kort likt en fest

Då lever du sant och kan allt det där
"Borta är bra men hemma är bäst"

Har du någonsin låtit hjärtat löpt fritt
mot stjärnorna rymma bland ditt och bland mitt
Har du någonsin låtit en okänd ge sitt
om de grymma öden han lever och får.

 

Då lever du sant och kan "Allt ditt är mitt, så länge vi hjärtvägen går"

 

Har du någonsin fått, när du givit din tillit
helt utan Dom om vad gåvan är värd
Har du någonsin gått när nån bett om respit
då är läxan gjord; Livsvägen Lärd.


då lever du sant
då lever du starkt
då levs efter andras och egenvald Värld

Har du någonsin gråtit för Månen
Sett björkarna blöda, hört grodorna föda

 


Som Våren är Livet; vår Värld.
Ditt Hjärta har valt - Du går med.

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 135 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-16 20:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri