Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"VINDEN OCH HAVET"

Jag följer stigen ner mot havet,

känner vinden i mitt hår ..

Känner längtan i mitt hjärta,

efter det som var igår ...

 

Jag vill känna vinden blåsa,

blåsa rent mitt hjärta, sinne ..

Blåsa bort allt som är smärtsamt,

lämna kvar ett vackert minne ...

 

Jag vill sätta mig på klippan,

se på vågorna mot stranden ..

Vill känna havets alla dofter,

känna fötterna mot sanden ...

 

Sitta stilla .. se solens uppgång,

känna livet återvända ..

Låta vinden blåsa bort allt mörker,

låta hoppets ljus bli tända ...

 

© La Magnólia




Bunden vers (Rim) av La Magnólia VIP
Läst 781 gånger och applåderad av 35 personer
Publicerad 2011-01-17 15:36



Bookmark and Share


  jörgen g
Ännu en dikt att spara! :D
2011-07-30

  Päronsplitt
Mjukt rimmande text som skapar sinnliga inre vyer att njuta av.
Texten känns verkligen helande..och får ett passande avslut med hoppets ljus tända. Bra!
2011-05-28

  Bibbi VIP
Som barnbarn till yrkesfiskare och uppvuxen vid havet älskar jag denna så underbart ljuvliga text.
2011-04-15

  walborg
Vacker text - och så både meter och rim - skönt att läsa.
2011-01-23

  Ninananonia VIP
Vackert :)
2011-01-22

    ej medlem längre
Så känns det,
både utanpå och inuti.
Havet, doften, vinden
och allt det där
som rör sig
på insidan...
Otroligt vackert diktat!
2011-01-21

  ~Leonardo~
Den här är så naturnära, att jag kan känna brisen smeka min kind
och leka med mitt hår. doften från havet känns.
2011-01-20

  papessa
myckert vackert....när man önskar sig något så vackert med så mycket mjukhet som texten innehåller.....ja....då kommer allt att uppfyllas...
2011-01-19

  mare VIP
Underbar dikt, sparar !
2011-01-19

  Elwania
skriven med stark inlevelse så läsaren ( jag följer dig på stigen) mycket bra
2011-01-18

    ej medlem längre
Dikten är finstämd och vacker. Det finns grova kynnen som tycker poesi om längtan är banalt. Ja människan är i grunden banal. Men längtan är så djupt förankrad i de flestas inre att det vore mycket underligt om den inte inspirerade till dikt. Applåd!
2011-01-18

    Bodil Sandberg
En helt underbar dikt så vackert stämningsfullt och med bilden som så fulländat passar här och jättefint rimmar du - superbt!
bokmärker förvisso!!tack!!
2011-01-18

  Nikolai Jungsin VIP
underbart vacker beskrivning
matchar den vackra bilden
2011-01-17

  Piann VIP
Fint skrivet.
2011-01-17

  Larz Gustafsson VIP
Det finns lindring i havet. På något sätt.

Tjusigt skrivet!
2011-01-17

    ej medlem längre
Mmm...guld!
2011-01-17
  > Nästa text
< Föregående

La Magnólia
La Magnólia VIP