Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"LYCKAN OCH EVIGHETEN"

Så vilsamt att få vandra

på stigen ner mot sjön

Här finns det inga andra

blott liljor, björk och lönn ...

 

Att här en stund få sitta

på mossbelupen häll

På aftonrodnad titta

få njuta stilla kväll ...

 

Ur skogens grönska kommer

en ensam vandringsman

"Jag ofta återkommer

idag för saga sann ..."

 

"Var stilla, stör ej friden

din vilja är ej min

Ur led, så verkar tiden

sök vägen, som är din ..."

 

"Så säg mig sköna kvinna

jag kom ju här helt nyss

Att söka lyckan vinna

om blott med stulen kyss ..."

 

"Du vandringsman, så säg mig

hur ädelt är ditt blod

När hinner sanning upp dig

finns sanning i ditt ord ..."

 

Man endast lyckan finner

med ödmjukhet i sinn

Och tiden sakta rinner

ur skäppan som är min ...

 

© La Magnolia

 




Bunden vers (Rim) av La Magnólia VIP
Läst 1004 gånger och applåderad av 33 personer
Publicerad 2012-01-17 00:03



Bookmark and Share


  Fjellhuldra VIP
En fängslande mycket vacker dikt
Fantastisk poesi.
2024-03-07

  Eva Langrath VIP
Tack för en vacker stillsam ordvandring som ger mig både inre och yttre bilder.
2023-12-12

  Vindsvala VIP
Mycket vacker naturpoesi! Gillar slutstrofen!
2023-11-18

    ej medlem längre
Jättefint.. du skriver på ett sätt som jag gillar, tack för det...
2012-07-12

  Bibbi VIP
Applåd!
2012-04-20

  Maria T
Lyriskt vackert
2012-02-12

  prinscess VIP
oj vad vackert
2012-01-23

  stenhur VIP
Mjukt musikaliskt möte med memento mori
2012-01-17

    Birgersdotter VIP
så vackert du skaldar min vän
2012-01-17

    maija tuori
Mycket vackert ....sagolikt !
2012-01-17

  © anakreon VIP
Sällspord skönhet, som hämtad ur en medeltida madrigal.
Calle
2012-01-17

  marie-helene
Man endast lyckan finner

med ödmjukhet i sinn

Och tiden sakta rinner

ur skäppan som är min ...

Vackra rader du förmedlar...
2012-01-17

  Armo
Njuter av att läsa din dikt om och om igen..
2012-01-17

    lory
underbart vackert
2012-01-17

  erkki
Vackert! Perfekt rytm. Romantisk och med naturlig reservation i mötet! Den här är riktigt bra! Ödmjukheten du nämner är rätt använd och passar bra in i situationen.
2012-01-17

  Linda CH VIP
Mycket vackert skaldat!
2012-01-17

  TT
...så vacker och drömsk text...rofylld...som ord från en svunnen tid...gillar!!!
2012-01-17

  Lavinia Röd
Underbart skrivet! Du har verkligen fått till en härlig rytm utan att pruta på innehållet! Applåderar och bokmärker denna sagolika dikt.
2012-01-17

  Larz Gustafsson VIP
Fantastiskt fint!
Frågan är bara hur man definierar "ödmjukhet". Ett mycket missförstått begrepp.
Det verkar som om någon blir stämplad som icke ödmjuk så snart han eller hon har en åsikt som avviker och vågar stå för den.
Ett slags JANTE-"ödmjukhet".
2012-01-17

  Järnkatten
Sagolikt :)...
2012-01-17

  bittemi VIP
Jättefint
2012-01-17

  Ninananonia VIP
Vackert
2012-01-17
  > Nästa text
< Föregående

La Magnólia
La Magnólia VIP