Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"KÄRLEKENS VINDAR"

 

Varm som en vårvind, du smekte min kind

Vid bäcken, i gläntan, med snö i vind

Att vinden var kall och snön den yrde

Ingen kände, när kärleken styrde

 

Som virvlande vindar tog kärlek fart

I famnen din, kändes allt underbart

Nu, som den dagen, följer oss vinden

Kärleksfullt smeker din hand mot kinden

 

Vårvinden kom, värmer jord och hjärtan

finns ingen plats för tårar och smärtan

Grönskande knoppar, kärleken leker

jag känner ännu hur vinden smeker

 

Sommarvind kom, men något är brutet

vad händer nu, går vägen mot slutet

Min hand i din, vi leker i vinden

Jag längtar få känna hand mot kinden

 

 

Hösten kommer och vindarna vänder

kärleken växer, en dag i sänder

Känslorna sprakar från bänken vid ån

vi tänker och vet, att tid är ett lån

 

Vi talar om tid som nu är förfluten

som fågelns vinge är vinden bruten

Nu som den dagen, följer mig vinden

Kärleksfullt minns jag din hand mot kinden

 

 

© La Magnólia  2012.01.21




Bunden vers (Rim) av La Magnólia VIP
Läst 1069 gånger och applåderad av 35 personer
Publicerad 2012-03-05 18:54



Bookmark and Share


  Bengt Johan Alexander Malmsten VIP
Kärleken är universums urstarka kraft, samma kraft som styrt och fortfarande styr Jehova Gud - han som alltid har personifierat KÄRLEKEN.

Han har gett människa den bästa gävan av alla - kunna ge och förvalta kärleken, bli ett med den man älskar.

Precis lika vackert som Du beskriver!!
2023-12-30

    Lars Gullberg
Så himla fin poesi du skriver
2023-12-21

  christian hüls VIP
Fin dikt om kärlek, livet, inbäddade i årstidernas gång, snyggt ock!
2023-11-28

    ej medlem längre
Ömsint och vackert minne.
2023-09-28

    lory
kärleken i bild o ord
2012-04-12

  Änglaögon
Vacker kärlekspoesi...
2012-03-25

  Ninananonia VIP
Vacker..
2012-03-24

  Maria T
Mycket vacker kärlekslyrik
som följer vindens växlingar
2012-03-11

  Rosen VIP
ord om ljuvlig kärlek i sin begynnelse och i sitt avsvalnande...
2012-03-10

  Linda CH VIP
Mycket fint flyt, vackra rim och ett underbart innehåll!
2012-03-08

    ej medlem längre
Riktigt fin dikt med en djup mening i! :D härlig att läsa
2012-03-06

  erkki
Poetiskt! Väldigt vackra inre bilder. Liksom den "yttre".
2012-03-06

    ej medlem längre
Mjuka följsamma ord...så vackert.
2012-03-05

  Birgitta Jacobsson
Fint, kärleksfullt!
2012-03-05

    Birgersdotter VIP
Öm..och vacker
2012-03-05
  > Nästa text
< Föregående

La Magnólia
La Magnólia VIP