Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårkväll i januari


Vattnet
som förvandlar de frysta trottoarerna
till ortopedarbete
faller tungt mot öppet fönster
allt medan Winnerbäck tar ton
där inne i vardagsrummet
Köket är litet
men världen mindre

Lågan
från stearinljusen
reflekteras
i ett enda ögonpar
men inga kristaller skymmer iris
Inte ens bröstkorgen ekar
längre

Havtorn och vanilj
berikar inte enbart tekoppen
utan smeker även varligt
de brusande artärerna
Skänker en värme som kontrast
till den nakna världen
på andra sidan rutan

Året
som gick
gav inte kärlek
men jag vann vissheten
och lugnet mellan revbenen
För jag vet nu
att den dagen kommer
Då trösten för en
blir vinet för två

För
så snart hjärtat orkar
kommer ögonen att se
det som sinnet söker
Tills dess
har jag inget emot
att leva
i den förväntansfyllda tiden
mellan en decennielång vinter
och en fjärran sommar







Tiden får ta tid




Fri vers av HQ
Läst 519 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-01-17 21:29



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
Titeln är i sanning talande till diktens innehåll. Känner förnimmelsen av insikt och en inre harmoni. Saknaden o längtan finns där, men det är här mer med känslan av att den kommer när den kommer - vilket den sista raden så kärnfyllt poängterar. "jaget" med koppen i sin hand ser ut genom rutan, med lugnets fridfulla väntan.
2011-01-25

    Snelin
Mycket fint skrivet! Man känner verkligen atmosfären.
2011-01-17

  mariasan
åh...så fint! vi är på samma ställe du och jag. Tycker verkligen om din dikt.
2011-01-17
  > Nästa text
< Föregående

HQ
HQ