Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
när nödvändighet blir ynkedom


vargjakt

jag kan förstå
att en art
blir skygg
av att jagas

jag kan förstå
att rovdjurstammar
måste begränsas
för att skydda tamdjur

men jag har hjävligt
svårt att förstå
att man gör jippo
av något nödvändigt

jakt kan bara försvaras
om det är för att skaffa föda
eller reglera bestånd
glädjen att döda köper jag inte

hetsjakt för nöjes skull
är inte imponerande
låt proffs
sköta vargjakten




Fri vers av tom boreland
Läst 380 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-01-17 21:45

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland