Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tree of Joy

Tree of Joy...
Smaka på orden
Så vackra,
så poetiska

Har googlat fram
att på kinesiska
heter trädet
Xu Shi, Glädjens träd
och kan uppnå
en höjd av 25 meter

Ett annat namn
är Cancerträdet
och ur dess inre
utvinns cellgifter
Det fick jag
lära mig i går

Cancerträdet
låter inte fullt
så poetiskt
som Tree of Joy
Men om giftet
verkar och botar
är det mer lyriskt
än den skönaste
diktkonst

*




Fri vers av ghost
Läst 227 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-01-18 07:51



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Hoppfullt, om hur viktigt att vi tar tillvara på vår natur.
2011-01-18

  Kalle.O
Oj vad jag gillar sista stycket...
Bra!
2011-01-18
  > Nästa text
< Föregående

ghost
ghost