Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har aldrig tänkt på anorexi förut - morgonrutiner

.

Ljuset från lampan
inne på badrummet
reflekteras allt för naket
och ärligt
i spegelns yta
- men
med tröja på
och byte till glödlampa
av lägre watt
gör rutinen uthärdlig


Inne i klädkammaren
står siffergeniet på vakt
- redo att håna
med sin helvetesfunktion
att kunna visa om vikten
pekat upp eller ner
sedan senaste invägningen
...tror att den med vilje
glömt bort nedåtpilen
- men
med kläder i fotöljen i lägenheten
gör att jag kan slippa undan,
kan ignorera viktvakten
och göra även den morgonrutinen uthärdlig




Fri vers av Il poeta della luna
Läst 224 gånger
Publicerad 2011-01-18 10:19



Bookmark and Share


  *Camilla*
Och du skriver så brutalt ärligt över de fula knep man gör för att slippa sig själv, i princip.

Ta omvägar för att slippa se
Göra om, göra rätt

Superbra, månpoeten.
/C
2011-03-16

  dansa som dom andra
Och det gör så ont att läsa. Men det är så fint.
2011-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Il poeta della luna
Il poeta della luna