Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(4 av 7 strofer av originalet) Bilden: Nativity of Christ by Simone dei Crocifissi ca 1380
http://en.wikipedia.org/wiki/Tu_Scendi_Dalle_Stelle




Från den Stjärnprydda Himlen Nedstigen (trad.)

~¤~

Från den stjärnprydda himlen nedstigen,
Kommen är du, o lysande Konung,
En låg krubba för Dig är bädden,
Uti vinterns isande styng;

O mitt kära Barn du det heligaste,
Huttr'nde, darrande uti kylan!
Store Gud, Du mig älskade!
Vilket lid'nde Du fick uthärda,
Så att jag får vara nära Dig!

Du är världens Skapare,
Guds egna och sanna Ord,
Här finnes dock ingen skrud, eller eld
För Dig, Herre och Gudom

Käraste, vackraste, mest lysande lilla Barn,
Hemskt detta tillstånd utav fattigdom
Desto mer jag håller av Dig utav omsorg,
Dåsom Du, o Gudomliga Kärlek,
Komm'r nu så fattig att bliva härom

Italienska originalversionen av
Alfonso Maria de' Liguori 1744

L Patrik WJ svensk version 19/01/11

video:

Andrea Bocelli - Tu scendi dalle stelle




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 662 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-01-19 03:32



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Stort grattis till placeringen!
2011-01-20

    ej medlem längre
Vacker är den här översättningen!


"Från den stjärnprydda himlen nedstigen,
Kommen är du, o lysande Konung,
En låg krubba för Dig är bädden,
Uti vinterns isande styng;"


/Ann
2011-01-19

    ej medlem längre
Fint översatt!
2011-01-19

  thyra
Vacker översättning, dina ord alltid väl valda!
2011-01-19

  Bibbi VIP
Oändligt skön och vacker.
2011-01-19
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP