Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tystnad tålamod & dömd på en förutfattad mening: önskar dig Lycka




Turkosernas blekning

 

 

 

*

som ett spett
ner i blåis

häl rygg nacke rygg häl

trackeri

smacka i en till du
om du njuter

*

turkosernas blekning
smekningen av bistra minnen

i fokus där i kedjans kättinglås

med fingrets spets gjord
för skydd och kraft

för tytt och väglett karma

som ett spett
insikten

och smycket
talade bleknande turkos

med öppen färg
rämnande
trasigt på golv

alla granater ur
likt röda fallna droppar

*

träl ja 
han var en träl

i fel famn i fel stad i fel land
så farväl du baneman

som pliktade din passage

den härskare av dova syften
dräpare av den mening som var
och genuina viljors förklaring

träl ja

piskan svider och knutarna nio naglas

så trenne krokar
för insikt

varje knops knytnings knäande
varje kroks krypning i kött

fläkande upp
den hud som i blodbad ger bud
om Bokens Bands Bindning

hård är lagen här mött

inga mer förbud

*

röda tråden sa du
de märkta råden

brända och glömda
på bord av ek

omspunnen snodd
betrodd all sin glans

om alltings vilja
alltings mening
och alla frågors svar

"Den sköra nåden dödade ni
när Staden ställde ultimatum

paragraf på paragraf

med det leddes han ut i lås
under mobbens hypnos den morgon

 

när budet budgav sig själv
sin vändning;
att avleda innerligheternas inre genom
skammens skvaller sinande sig själv

Gargoyle spyr dina synders glömda ner
i stadens brunn

skandalkaskadens källa

den källa alla närde ur

*

han ville ej mer
ej trampa denna gyttja
ej heller kampen nyttja som väg ut
ej avslöja sina gallers gränser

 

det tärde nu att veta

ytligt träsk
kommunikationsmäsk och
skummande mungipor mumsande

 

må nåden komma
må staden betala sina skulder
må bokens band

berätta

*

ord - konsten att framföra budet
ingen visste han skrev

kontra lögnens egna Höga Visa
glänsande kattguld under gatlyktan
ingen visste han levt i skuggan

 

född utan ord
stå för ditt ord

född utan
stå för ditt ord

 

han som aldrig släppt ett enda
över sina läppar

 

Tystnaden Tid
Tålamodets Triumf

 

Stadens kommande fall

När vintern kom

*

Smycken lagas
med kärlek och fingrar mjuka

med tänger och tråd
med val och förlåt

*

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 193 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-22 20:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri