Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öde ön

Den karta
som nyss flöt upp
på stranden av ön

var svart i kanterna
och grön av havet

men levde i alla väderstreck

och kunde läsas

också av analfabeter

också av blinda sjöfarare

också av krabborna
och pelikanerna


Och en hand tog kustlinjerna
ur det blöta papperet

och hängde upp
geografins nottecken

på en gren av trädet
längst ner mot vågsvallet

för att världen
skulle få torka

i vinden från havet




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-23 14:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP