Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnenas resväska

I ett hörn på vinden
står en fullpackad
gammal resväska
Där har den stått
i lite mer än ett år

Ibland tar jag in den,
öppnar locket och
tar fram innehållet
pinal för pinal
Känner på föremålen
och granskar dem
Två par glasögon
i fodral, ett för att se
på nära håll och ett
för längre avstånd
Glasen noga slipade
för att passa just dig

En bok med bilder
på en kär katt med
text av en syster
Gamla seriealbum
och diverse annat

Två gipsänglar som en gång
stod på din fönsterbräda
En liten prydnadskniv,
fem centimeter lång
med snidat skaft och
i läderslida, en handgjord
gåva från en vän

En liten ask med
ett hjärta och ett kors
på en tunn halskedja
Vykort, brev och bilder
från vänner, på vänner
Kort och bilder
som du aldrig mer
kan se eller läsa


En tygåsna som
påminner om
Nalle Puhs vän Ior
och en tygleopard
Djur som du kramade
i handen när ditt
medvetande gett vika

En kartong med
Trivial Pursuit som
vi spelade dagligen
de sista veckorna,
du, din bror och jag

Den gamla resväskan
är en förvaringsplats
för minnen från förr
Små minnen av ett liv
Små minnen av en död

*




Fri vers av ghost
Läst 319 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-01-23 15:12



Bookmark and Share


    lory
starka minnen som berör o som finns i ditt hjärta
2012-02-16

  * MARY *
sååååå braaaaaa;)
2011-02-17

  Kalle.O
Med en tår i ögat läser jag denna vackra text...
2011-01-27
  > Nästa text
< Föregående

ghost
ghost