Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemligheten: varifrån poeter kommer.

 

barnet leker med ordpusslet
allt är nytt
han plockar upp ett ord
vänder och vrider på det
med nyss tillägnad finmotorik
prövar det i olika situationer
och studerar vad det ger för reaktioner
- blir de arga
skrattar de eller belönar de?

är det ett bra ord fyller det en lucka
han tar det till sig med en upptäcktsresandes glädje 
och fortsätter botanisera
hans världsbild växer ny och stark
ut över golvet
ut genom fönstret
sträcker sig mot horisonten 
ännu är det långt till mognadens tid
nu samlar han redskapen

så friska och doftande
så glänsande nya blir orden aldrig mer
som nu
när de vilar i hans knubbiga hand
och bereder tillträde till ännu en bit av världen
han skrattar
"självklart!" säger han
fast mark
ska leken grunda






Fri vers av Måna N. Berger
Läst 538 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-01-23 19:17



Bookmark and Share


  walborg
Härligt att läsa om barnets upptäckarglädje och leken som ger självkänsla.
2011-01-23

  Larz Gustafsson VIP
"Kanyeshno", som är ett av mina ryska favoritord. "Självklart!"
För barnen är det självklart.

Någonstans börjar det.
2011-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger