Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Fabulerar" kring detta......., något av en "domedagspredikan i grevens tid"......


Groteskt eller burleskt - Your choice !

Groteskt !
som den värld vi lever i
har vi nå´t val, vi ?

Burleskt !
ta´t med en klackspark
hämta in förlorad mark

Groteskt !
man trampar på rättvisan (!)
men vi ska nog visa´n !

Burleskt !
ironin blir patetisk
som en obelisk !

Groteskt !
deformerade reformer
upplösta normer !
man "förnyar med bulldozers"
gör oss till loosers !

Burleskt !
en del slätar över
enbart för "klöver" (¤)
de faller i fällorna
de kommersiella
"bjällrorna"

Groteskt !
moraliskt förfall
kulturell härdsmälta (!)
oral "pillertrall"
vill "kiosken" välta !

Burleskt !
skip the reality !
hail the insanity !
encrease the vanity !

Groteskt !
hur MÅNGA inser det ?
innan det är FÖRSENT ?

(¤) :"Klöver" = (Folkligt för) "pengar"...




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 280 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-23 20:30



Bookmark and Share


  aol
gillas bra skriftat, vart går världen
2011-01-23

  Mats Henricson
Just, tänkte här mer på när den burleska stilen övergår till verklighetsflykt.....
2011-01-23

  Larz Gustafsson VIP
Burleskt kan ju också ha en annan lite mer ekivok innebörd.
2011-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska