Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gå loss

Allt ska avslutas då sidorna i hoppets bok är slut
Allt var en enda upprepning
Inget annat än en enda krossad dröm
En enda påminnelse om alla förlorade strider
En väg till döden med flit
En upprepning av den där gråa väggen
Inget minne av tiden innan den finns
Livet och hoppet bodde där

Tärningen är kastad. Inget är vunnet. Allt är förlorat.

De lyckliga ansiktena är dödade och slaktade med släggan i mina händer
Kvar är bara den gråa väggen
Den kan aldrig liva upp och blomstra
Om den gör en så jävla glad varför så ledsen. Man ville ha det och fick det
Så varför så förkrossad?

Tar taget.

Söker man upp tjuven och ber om ursäktens godtagande
Vad kan finnas bakom dörren?
En ondska som alla förnimmer men en port som ingen ser
Han får sig ett gott skratt.
Sån är lärdomen av dödens år

Förlåt men förgät ej!
Vakna ur koman.
Somna inte igen nu.
Kom tillbaka!
Bryt mönstret!
Varde liv!




Fri vers av Alfred E. Neuman
Läst 531 gånger
Publicerad 2005-12-09 21:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alfred E. Neuman