Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det kommer åter ett år


sommarromantik

spritångorna låg så täta
så inte en hjävul
skulle våga
tända en cigg en gång

kräftskiva i stuvs byggdegård
dynggreparna var lämnade hemma
nu skulle badgästetöserna få känna på

men när modet var framme
var flickorna borta
och fåglarna kvittrade
mjölkdags

löfta å porlade
nedanför branten
precis som förra året
och förmodligen nästa

men visst var det en hjävla fest
men att blanda gin och whisky
är ingen höjdare
för oss som är vana vid renat




Fri vers av tom boreland
Läst 419 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-01-23 23:55

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
AAAhhh vilken härlig skröna! Men det är väl sanna minnen kan jag tro!JAg vet att du har talat om den festen!
2011-01-24
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland