Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ingen är ersättlig (låna mig dina ögon)


Du sa att solen har kratrar

Absurt, sa jag
Inga meteorer eller kometer
kan aldrig nå ens närheten
av solens ofattbart heta yta

Dessutom kan man inte se
in i solen utan rätt optisk utrustning
Annars tar ögonen skada

Jo, envisades du med ditt milda sätt
Gör så här

Och när jag följde din anvisning
så kunde jag efter svår möda
förvånat se kratrarna på solen

Men efter en stund såg jag något mer
Det fanns en skugga bakom solen
Något fick solen att kasta en skugga

Jag vände mig om för att säga något till dig
men när jag såg in i dina ögon blev jag stum






Fri vers av Almagrundet
Läst 388 gånger
Publicerad 2005-12-10 00:10



Bookmark and Share


  rebecca d VIP
väldigt suggestivt. sätter fantasin i rörelse genomd et antyda outsagda...
handlar den om att någon kan påverka oss att se ngt, men det finns ngt som inte är bra med det (skuggan)?? Eller att vissa saker går inte se tekniskt fast med känslan...??
spännande.
tycker mycket om slutet...
2005-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Almagrundet
Almagrundet