" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

på insp. av en boktitel: "Den Förlorade Symbolens Hemligheter" av Michael Greer.




"Den Förlorade Symbolens Hemligheter"

 

[värdet av symbolen är alltid personlig]

 

 

*
att texta sitt liv

göra symboliska avtryck och uttryck för visuell väg in och intryck i andra människor med förhoppning om att ens bokstäver förstås på rätt sätt

att texta sitt liv

göra bokstäver till ord och ord till upplevelse och upplevelse till förhoppningsvis någon annans resultat

att texta sitt liv

göra andras resultat till sin egen stjärna att följa och förhoppningsvis även själv kunna nå sitt eget resultat

att texta sitt liv

att tvinga sina symboliska värden att arbeta sig fram till en avgörande vändpunkt där den valda vägen för livsavtrycket får gå genom andras värden och gungande vågskålars jämförelser och slutliga resultat

för att själv nå insikten i hur välja livsväg genom egen upplevelse av andras liv som inte visar det genom att texta det utan leva det och därigenom inte själv känna sig ansvarig för sina egna val i livet

"För jag gjorde bara som den andre.."

kan det vara så
att vi lever urskuldrat genom andra och andras val
men om deras val då är att de lever efter våra texters uttryck

ska vi då förlåta varandra
för att vi påverkar varann på gott och på ont
med att texta våra liv

i antingen symboler som bokstäver eller
i levnadsuttryck

uttryck som uttryck


att texta sitt liv
att
t.ex. ta
sitt liv på allvar


utan att leka med nonchalansens farliga sirap
Sötman av att läsa en Saga och säga

det är bara en saga
njut


att texta sitt liv
*

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 172 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-01-24 04:22



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
Intressant betraktelse som jag finner stor glädje i att kommentera på detta sätt, med ett citat:

"För det skrivna ordet i en text är betingelsernas helt
annorlunda än för det talade ordet. Skrivna ord är
isolerade från de rikare sammanhang och mer sammansatta sammanhang
där det talade ordet uppkommer, och detta trots att skrivna ord
refererar till ljud och blir meningslösa så vida de inte - i
yttre måtto eller i vår fantasi - kan relateras till ljud, eller
mer exakt till de fonem vars koder de upprättar. Det naturliga
muntliga ordet är en del av det verkliga existentiella nuet. Det
som sägs riktas från en verklig, levande människa till en
annan verklig, levande människa eller till flera verklig
människor i en viss situation, som alltid innefattar mer än
bara ord. Det talade ordet innebär alltid en modifiering av en
total situation som går utöver det verbala. Det uppträder
aldrig ensamt och aldrig i en kontext av blott och bart
ord.''
Ong, Walter J. 1990. Muntlig och Skriftlig kultur
Teknologisering av ordet. Orginalets titel: Orality and Literacy The
Technologizing of the Word.
2011-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri