Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en ärlig fråga om makt; alltid lika aktuellt ämne. Lika mycket åsikter, om inte än mer.. :)
behovsinriktad makt ena aspekten; behov kontra beroendeställngar. Makt!




mäktig

 

*

vem har makten om

makten är att ha kunskapen att

 

skillnaden mellan kunskap och makt

är att makten utan kunskap 

ändå är makt

 

den som skapat skillnaden

eller den som gjort skillnaden giltig

 

eller den som ställer frågan

och inte har kunskapen

*

makt i värdsliga former

är enbart en personlig värdering

 

makt i andlig form

är enbart det också en personlig värdering

om vi inte nu är gudar alla

men då är vi väl också ointresserade av ämnet makt

*

kunskap är inte värt något förrän den kan användas till något

och

används till något

vad det användandet är värt är alltid

personligt bedömt av värderaren

 

den som önskar del av kunskapen men inte har den

 

behovet styr efterfrågan

men är ägaren av kunskap den som utnyttjar situationen att utöva makt

så är den med behovet inte ens skyldig till medverkan

 

av att göda ett elakt ego som själv har behov av att

nära sig på de i underläge

 

så vem har makten

den som har behovet att utnyttja

eller den som har behovet att ernå fördelarna med kunskap

på ett ärligt sätt

 

vart ligger egentligen värdet

om inte på andra sidan för den med största behovet

senare helst nerpackade i eget gjorda personliga kistor

för hemliga behovs tillfredsställande

 

vart kommer maktaspekten in

om inte inplanterad hos den som har önskan om utnyttjande

av beroendeställnignen

 

och vart

kommer den egentliga makten att landa

i slutändan

 

behov tillfredställs alltid

och resultatet är i sig ett bevis på

energiförflyttning

 

över till andra sidan

 

så vart landar makten

till slut

*

ibland blir man trött

för assent

men slå på de små vid tomma fat

kan väcka det som är dött

 

hos en slumrande

bergslejonmamma

*

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Pot Pourri
Läst 162 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-24 08:41



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Mycket bra frågeställningar som du försöker reda ut så

Häng bara inte på New Age köret
"tänkte där på Ifall vi inte alla är gudar"
2011-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri