Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De gamla brevens hemliga liv

Läser andras brev
för att andra vill
att jag skall
göra det

Läser orden
som öppnar
och som stänger

som bjuder in

till köket

till sängkammaren

till sommarverandor
och sakta suckande ekar

till dödsbäddar
och bullbak

till fotografihyllor
och till mörka källare

där silverfiskarna simmar
över syltröda betonggolv


Inga budskap
kräver längre svar

och inte från mig
som läser
och läser

och får veta
hemligheterna
om de andra:

att män och kvinnor
och barn

är män
och kvinnor

och barn

Och så det uppenbara:

att tiden
inte finns




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-24 21:39



Bookmark and Share


  Sophie Jennifer
Helt fantastisk!
2011-01-26

    ej medlem längre
Fan, vad bra!
2011-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP