Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna poesin är skriven av min far, känner ståltheten inför dessa rimer jag hoppas att översättning är någorlunda. ni får gärna inkomma med synpunkter.


Ogni uomo é mio fratello


Ogni uomo é mio fratello

Ogni uomo lo considero fratello
perché in esso rispecchio la mia persona
poiché anch´egli come me, ha il suo fardello
mite o pesante e come me ragiona.

Ha un cuore come me, un intelletto
per capirmi in ogni mia parola;
la comprensione per ogni difetto
sia dentro o fuori d´ogni scuola.

Lo ripetuto fratello, poiché anch´esso
é figlio prediletto d´una mamma
cosí pure io come lui, mi sento spesso
avvinto da questa dolce fiamma.

Per questo dobbiam volerci bene,
amici per la vita, sempre in armonia;
combattendo insieme quelle pene,
che sbocciano nei campi di follia.

Dobbiamo insieme vivere e lavorare,
in pace per la pace, rispetto e libertá
é con intelligente lavor fare avanzare,
l´onesto progresso dell´umanitá.

Essere fratelli con tutto il mondo intero,
con gente d´ogni razza e di colore,
fraternamente tutti nel pensiero,
umanamente tutti dentro il cuore.


Varje man är min Broder


Varje man betraktar jag som broder
därför i honom återspeglar jag min person
eftersom även han liksom jag sina bördor bär
lätta eller tunga och såsom jag han tänker.

Han har liksom jag ett hjärta, en intellekt
så han förstår mig i varje mening
har förståelsen för varje defekt
vare sig inom eller utanför varje skolning.

Jag upprepar honom broder, eftersom även han
är ögonstenen av en mamma
så även jag som ofta likt han
blir omsluten av denna ljuvliga flamma.


Därför måste vi bryr oss om varandra
vänner för livet, alltid i harmoni
tillsammans strida, ojusteter klandra
som blommar i galenskapens idioti.

Tillsammans måste vi leva och arbeta
i fred för freden, respekt ock friheten
och med intelligent arbete låta framträda
den härliga framåtskidande av mänskligheten.

Vara bröder med hela världen
med folk av varje färg och ras
broderligt alla i tanken,
mänskligt alla i hjärtans fas.









Bunden vers av giovanni casadei VIP
Läst 361 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-01-27 01:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

giovanni casadei
giovanni casadei VIP