Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

.. myrbränder och annat.. som inte syns




för dig att förstå

 

 

*

det finns saker man säger och saker man gör

det finns saker man gör som man sägar man ska

 

det finns saker jag säger jag ska men ej gör

för att planerna ändrats och allt blev ej bra

 

det finns saker för dig med humör att förstå

att det gäller nog bara att hemmåt då gå 

för det sagda är sagt i ett nu som var då

och det nu som är nu är som sen i det då

och det sen kan nog aldrig blir säkert som så

så det tvugna är det som blir facit, förstå

 

det finns saker för dig med humör att förstå

att det gäller nog bara att gå då, ändå

och det gäller nog bara att få dig förstå

att det inte är lätt att ha insikter på 

 

att om orden var ingenting värda, om sagt

blivit gjort och om gjort blivit sant 

det som gjorts, allt det lärda av långt gången makt

det skapade du med din sluttande brant

 

utav tystnad och flyktens försvar

utav ingenting annat än ofrågad fråga

av lystnad till egots förvar

och inget som tydde på viljans förmåga

  

det finns saker för dig med humör att förstå

att det gäller nog bara att gå då, ändå

 

så må lugnet dig landas ditt öra med svar

där bakom en själs eget tunga försvar

och munnen får tala med tanken 

 

det är något jag ger, ifrån Hjärtat 

och flanken

*

 

 




Bunden vers (Rim) av Pot Pourri
Läst 441 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-13 01:50



Bookmark and Share


  Hans Christian
"För det sagda är sagt i ett nu som var då" ---- Briljant :o)
2011-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri