"...jag vet att jag svängde.."

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Det finns alltid ett val att se på saken" sa den vindögde om vägskälet när det dök upp, och han ner i diket.
"...jag vet att jag svängde.."




lite skit i hörnen

 

 

 

Till och med i manus ska den gode förses
med något ont för att bli trolig.

Liksom den onde ska förses
med något gott.

 

Trolig. Trovärdig. Tro.

 

göra verklig genom lite skit i hörnet

 

undermattandolt
undercovercolt och en mynning i ögat


under där
där under skär den skiten tvär igenom
heligheten

 

och jag tror jag tror

 

där harmoni bara upplevs
i utposten av disharmoni
där simmar svanar
sjunger korpar och lommen leker i rön

 

sköna hörn att gira kring
att fira kring och fånga i flyktens ryck
av tvekan på äkta vara

 

svara mig svara

"För bra för att vara sann" - kom vi flyr från perfekthet
perfekt kan inte existera om perfekt är helt perfekt

vi vet vi kan det där vi är inte såna
som svär oss fria från problem utan att vara
medvetna

meta med mån om myndiga mönster
samma gamla undanflykters fönster att se igenom

vi söker det ultimata i blind tilltro
ser inte skönheten vi rusar genom

 

vänd hjärna vänd
sänd hjärna sänd din bild avig
så vi ser än mer av våra törnen där

 

i hörnen av helvetet mitt i paradiset

rutin i harmonin en farlig sak, på sätt och vis
ett skönt skydd i farstun för farliga frågor
om hur vi städar


vem sa att fin är fin

 

din bild naken och fin
ah en skavank

dig tror jag på
känns äkta

ah en diamant
dig tror jag på
kol

ah en pärla
dig tror jag på
skräpkorn omhuldat per leenden

 

mor titta mor, pärlemor
skräp i skålen

tvålen som tvagar är skeenden
i gemensamma rum
skum är belysningen

 

*

 

vi blir vackra av försvar 
kamp och vilja till överlevnad

vi blir vackra av livsgnista

 

vi blir vackra av
lite skit i hörnen

men klagar på minsta fara att mista
kontrollen över mattan och där under
våra törnen

 

*


Vad säger det om livet och hur enormt skygglappsbedömda synsätt vi har på varann?
Vi låter en skådespelarroll innehålla något för sin trovärdighets skull - en helhet och viss balans - som inte ens vi i livets egen teater öppet kan hantera som synsätt på andra. På oss.

Öppet sa jag.

 


i träden med värden
i vården av livet

 

givet att det sopas
där som sopas kan och ibland med kvast
men inga ska säga att livet

är gjort av zirkon och blommor
av plast

 

så som Ovan
Så ock på Jorden

 

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 344 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-03-14 02:32



Bookmark and Share


  Hans Christian
Som att åka berg o dalbana, superbt :o)
2011-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri