Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara lite funderingar....


"Tänk om det lönade sig att vara hederlig !"

Tänk om det lönade sig att vara hederlig
Då försvann Morden
Rånen blev ett minne blott
Stölderna blev olönsamma
Bedrägerierna detsamma
Men att vara hederlig är,
blott den fattiges hårda lott.........

----




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 327 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-01-26 00:54



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Bovar och banditer
finns på alla håll
ingenstans man
kammar helt noll.
En polis sa en gång
fanns det inga köpare
till tjuvgods skulle tjuvar
inte kunna avyttra sina
stulna saker. Det finns
t o m beställningstjuverier!
Upphörde den marknaden
skulle stölderna minska
markant.
2011-01-27

  Mats Henricson
Till Elwania: Det är sant, man kan inte påstå att alla rika är ohederliga, långt ifrån , precis som inte alla fattiga är hederliga heller . Men t ex, viljan att betala skatt till sjukvård ,skola, barnomsorg brukar ju minska betydligt ju högre inkomst eller förmögenhet man har......
2011-01-27

  Elwania
jag tror inte att man kan dra en gräns mellan fattige och rik
då det gäller hederlighet, men jag inser dock att många storhajar
har vassa tänder.
2011-01-27

  Aftonvännen
Ja, våran brist på tro, förtroende och nära i relationer är sanningen som alla ohederliga känner till, att det är fattigdom.
Det vet vi när begäret kittlar. till otro, skepsis och främlingskap
2011-01-27

  Mats Henricson
SÅ rätt ,Anna !
2011-01-26

  Filosofen2
Håller med Anna totalt...
2011-01-26

  Anna*
Egentligen tror jag att den fattigaste är inte den som har brist på pengar. Det är den som har brist på empati, saknar nära relationer och saknar frid och förnöjsamhet. De fattigaste av alla är de bittra och besvikna. Så låt oss bevara våra hjärtan rena så att vi kan leva i frid och fred i kärlek och empati.
2011-01-26

  Larz Gustafsson VIP
Det finns även ohederliga fattiga.
2011-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska