Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

.. till en vän




mellan augusti och Amazonas

 

*

hon somnade med det
drömde det

 

vaknade med det

 

 

idag
snart

 

fönstret frosten 

 

faran

 

 

där

 

mellan grenarna en hastig skymt
det räckte

åter letades anteckningarna fram
nu ensam

vid marginalen
symbolerna

 

 

på bordet en mugg rykande te
nejlika kanel kummin anis

salvia

tändstickorna

 

bläcket

korppennan klockan kniven
den glödande kolen

 

extra papper

det hemgjorda
sparat för den här stunden

 

inte missa nu igen

 

 

hon tände det tredje ljuset
det sista nedre

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 174 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-26 03:21



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
En mycket vacket text, fin morgonläsning det här, mysigt och nära ord med den bilden.
2011-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri