Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det står

Jag avser inte
att vara ekivok
med versens rubrik

Jag har en legitim
och angelägen
språklig undran

Varför säger man
"Det står
i tidningen?

Inte det sitter
eller ligger
i tidningen
vilket vore
lika (o)logiskt

Ännu ett av
världens olösta
mysterier





Fri vers av ghost
Läst 184 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-26 14:07



Bookmark and Share


  Kalle.O
Det ligger väl i tiden:)
2011-01-27

  ghost
Kul, du är uppenbarligen en ordlekare med fantasi.
2011-01-27

  Pot Pourri
(L)upp(sp)rätt än så länge.. gillar detaljer. Lägen oviktiga!! :P Själv då? :) Gjutna typer kan stå i hörn dom också för min del^^ - trästavar då, fanns dom? Nä, nu ska jag (s)lägga en text!
2011-01-26

  ghost
Hur står(!!!) det till, Pot Pourri. Du kan nog vara inne på rätt spår, fast jag vet inte säkert. Har för mig att de gjutna typerna i gammaldags tryckerier benämndes bokstävlar, inte bokstäver.
2011-01-26

  Pot Pourri
en tryckares 'maskinspråk' kanske? att ställa sina typer? (i ett hörn helst, fär här blev det än mer dubbeltydigt^^) förr 'bokstavar' eller? Jag har inga detaljerade kunskaper men lutar åt det hållet i tanken och tron; man ställer ordet stående å så står det ochså ställt? TAck för funderingarna. Kul sånt!
2011-01-26

  ghost
Bäste V.K., då återstår problemet varför det inte heter sitter skrivet eller ligger skrivet. Mysteriet djupnar.
2011-01-26
  > Nästa text
< Föregående

ghost
ghost