Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

saknar bil, och alla motroljud får humöret i svajning; basch avundens grimasch är retfullt nära under huden :/




avundens grimasch

 

*

så enkelt livet vore
med en bil


att lösa enkla uträttningar som tar
tio minuter
att slippa gå kilometrar
att slippa ägna timtal åt totalt vansinniga omplaneringar
för att bussar dras in
för att telefontider krockar med stängningstider

för att gå tar tid
om man inte kan gå så fort som man borde

50km/h
(femtio kilo på varje meter
det blir inget kvar

efter tröskeln
timman efter

därför duger en duett)

och om man kunde det
så skulle man inte ens vara i den situation man är

moment 22 och vadå
jo en 44 vore bättre då sägs det
av de som dubblar sina problem

men rätt spegel
halverar
att slippa slåss med mer än det man behöver
egentligen

halverar
för vem väljer spegelvända
när det finns lodräta val
innan horisonten

(jag vänder 6orna
i mitt födelsedatum
och de jag möter ser min avigsida
tror jag är glad i nian)

om man hade en bil

kunna slippa återgå
i det som fäller en
(för att man inte kan

göra annat än att fortsätta springa i)

hamsterhjulet
sned öm

på systemet

(jag vänder 1orna i mina numerologiska
ödesvägar

tur
och dom ler tillbaka lika
retur)

elva

och bussarna vägrar komma
dubbelt

 

för det ska vara så
när ett och ett

är tre

och alla nior ler
en vårdag

 

för mycket sonett
för lite duett

 

en gul vill jag ha

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 116 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-03-07 12:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri