Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

över en soffkant

 

 

tystnad

 

ett finger lockande avslöjar
ett monster

pockande bakom lystnad
att döda
tiden som var

nyss soven och hög
att på jakten börja


ta en middag 
med nagel i lackig glans - pakt i
hemligförsluten förpackning

kattens blanka

 

silvrets grönöga

långt från rassel och fräs
och revat tyg

kattens anfall görs i smyg
över nyköpt

hög soffkant
i hörnet

 

satte en klo i ditt lår

 

(du kan inte ta en liggande päls
för en ömsad naturell vårkatt
när den är svart)

 

kurrar ner mig i kosmos


morrar upp mig mot
nackens hår

*

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 176 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-27 04:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är så storslaget, dikten säger stora saker i fattbara enkla miljöer; dock är katten inte en endimensionell varelse, och att den tar plats i dikten ger dikten en helt ny dimension; ändå fast i dagets ljus och mörker. Så, en formidabel dikt.
2011-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri