Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

meter över havet






går omkring

ögonen hopsnörda
ser inte

flickebarnet
som i detta nu är på väg
att överge min kropp

-

Nanga Parbat
i motljus

och ännu en tanke
på döden

hur hon trots allt
kommer att finna mig

ofullkomnad















Fri vers av ulrica rydin
Läst 346 gånger
Publicerad 2011-03-17 17:03



Bookmark and Share


  Mow Dean VIP
berg är magiska.
tack för din fina text.
bra!
2011-05-13

  Anna Frölander
En svindlande text. Jag känner det så när jag läser. Men den är ju på något sätt grundläggande i sin beröring av liv och död. Hur det är att gå blind framåt, förlora del efter del. Samtidigt en lugn insiktsfullhet om att det inte går, att man inte kommer hinna med allt. Om det är sorgligt eller hoppfullt vet jag inte. Det är en för stor fråga i denna stund. Hur som helst, en fantastisk text, rätt och slätt. Och ofullkomnad är ett utomordentligt ord.
2011-03-18

  Christer Eriksson
Jag vet inte om jag fuskar med att höra Glasvegas nya singel ”Euphoria, take my hand” och samtidigt se bilder från ett havererat kärnkraftverk, men du skriver ju innanför huden och musiken är där någonstans med. Jag kan aldrig värja mig mot bilden av att lämna något kvar eller bli lämnad, det blir nästan fysiskt jobbigt och sedan ditt fullbordade varv med det stora berget. Vad säger människor om människor som inte längre finns? Vad finns att säga? Där hamnar jag, eufori, någonstans. Jag tycker om när du är lite mer konkret, som här, du visar så lagom mycket i denna dikt.
2011-03-17

  Nina Ahlzén
Svindlande höjder och en dikt att bli kär i.
2011-03-17

  Nina V A
Det väldiga bergets kropp och hur man snabbt tvingas till vuxenhet
för att ta sig an denna förälskelse som också mäktigt viskar om snabbt slut. Min egen person genomskådad och mina rädslor att lägga band på. Ofullständigheten.

Tycker din text är ödmjuk och som om du just landat i en insikt. Den faller mjuk och bjuder in till stora vyer.

Om inte jag vore så satans höjdrädd skulle jag klättra i berg, det verkar heaven!

Ok, spontan lämning vid denna din text och jag tycker allra extra om stycke två. Tack för resan Ulrica, bra!
2011-03-17
  > Nästa text
< Föregående

ulrica rydin
ulrica rydin