Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maltsar och Berewain


- Letar du efter nåt?
- Ja, en nyckel.
- Tappade du den här?
- Nej, där borta.
- Men varför letar du här då?
- Det är ljusare här.
- Men det var inte här du tappade nyckeln?
- Nej.
- Då är det ju ingen idé att leta här! Varför letar du inte där borta?
- Nej, där är det för mörkt. Så det är ingen idé att leta där.
- Men här är det ju heller ingen idé att leta efter den!
- Nej, men det är ljusare här.

- Hur såg nyckeln ut?
- Den var liksom av metall. Och platt. Så där som nycklar är. Och hackigt där man ska låsa.
- Jaså, en sån nyckel. Hade den nån färg?
- Nej, den var bara mörk.
- Eller kanske grå?
- Ja, grå också.
- Är du säker på att du tappat den?
- Ja, den är borta.
- Och att det var där borta där det är mörkt?
- Ja, men nu kryper mörkret närmare. Så nu är det svårare att veta.
- Snart är det så mörkt här att det lika gärna kan vara här du tappade den?
- Ja, så mörkt skulle det kunna bli.

- Det här är på väg att bli någonting långt, som en roman eller nåt.
- Ja, kanske det. Och då skulle du kunna heta Maltsar.
- Ja, om du hette Berewain.
- Nej, ska jag heta nåt ska det vara Olsson.
- Olsson?
- Ja, jag föredrar Olsson.
- Jaha. Och nu är det snart alldeles mörkt här.
- Ja.
- Men tar vi bara ett steg till så blir det ljusare. För där är februari.
- Är februari en ljus månad?
- Ja, ljusare än det vi kommer ifrån.
- Är det verkligen så?
- Visst. Det är för att den är några dagar kortare. Ljuset blir mer komprimerat. Ska vi ta steget dit, då?
- Ja, det tycker jag. Februari. Låter bra att komma dit. Och jag kan passa på att leta efter nyckeln också.
- Men det var ju inte där du tappade den?
- Nej, men det är ljusare där.






Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 277 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-01-31 16:32



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Fint om att se ljust på ljuset
2011-02-01

  Lilla My* VIP
En mycket trevlig dialog som lättar upp sinnet och tar oss ett steg närmare ljuset och februari...för visst är det lättare att leta nycklar där det är ljust även om man tappat dem i mörkret! Maltsar kul namn och...Olsson ler* och håller med...liksom rejälare än Berewain!
2011-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm