Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

caféer & sånt




mellan Amazonas och oktober

 

 

*

utanför
parkerad för att synas
företagets jeep
oskattad

 

vid fönsterbordet
lunch
leriga kängor
trasiga nagelband och tom blick

moset gaffelstampat
med smör salt och muskot

skriver med ketchup

s.eptember
o.hh
s.eptember

vid ett runt hörnbord
en dam skymd av en spinntäckt benjaminfikus
beige basker och broddar i väskan
lutar sig in i väggfasta hyllan

på radion bakom
"Snön kommer tidigt, förutspår Anton
i Burträsk.."

viker servetter i nageldragna veck
kaffe körsbärslikör klenät

pratar för sig själv
till död make

"Klocka' sju lägg' dom fram brö'
gårda'ns, på Kôppera
duv'na du vet
om int' de börje' snöga"

rökförbud
ingen bryr sig
röken ligger tung

byggt 1924

trottoaren
kullerstenad
maken lade östra delen
uppåt länsmans

vid dörren en bunden hund

 

där jeepen nyss stått
smälter första flingan

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 136 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-01-31 18:23



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
Våren på väg, vackert slut, igen. Men det skrva jag nog nyss. De mest märkliga ting kan utspela sig på kaféer men ut smäter snön som den gjort varenda år.
2011-01-31

    ej medlem längre
Undrar vad det där "sånt" inrymmer - Hm?
Gräver vidare... Kiitos!
2011-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri