Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Orden, känslan, har förföljt mig hela dagen. Jag måste få dem ur skallen!<br>


Någon har ställt ett strykjärn på min själ

 

någon har ställt ett strykjärn på min själ
ålderdomligt svart och tungt
det är obehagligt varmt
jag kvider
och vrider mig
släpp mig fri jag vill inte ha pressveck!
låt min skrynkliga själ fladdra i vinden
som smällande lakan på klädstreck
när väven blåser slät och fin i vårluften
ge mig fri!




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 361 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-01-31 22:36



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
!!!!!!!!!!!!!!!!!
2015-11-16

  stenhur VIP
En stark bild skildrad i målande ord!
2011-02-07

  Carola Zettergren
UNDERBAAR!
2011-02-01

  Berit Robin Lagerholm VIP
Måna, denna var vacker, som livets naturliga stig
2011-02-01

  Larz Gustafsson VIP
Slutet är som en frihetsfanfar.
Luftig och samtidigt härligt trotsig.
2011-02-01

  walborg
Kvinnlig poesi när den är som härligast!
2011-02-01

  Ingela Svenson VIP
Men vilken underbar metafor, gillar skarpt!
2011-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger