Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lite reklam för vad som komma skall!




Förordet

En gäspande granne frågade när min nästa bok kommer ut. Det var när jag i september (2010) stolt skulle visa honom min första bok, en novellsamling med några dikter. Skriven ambitiöst för att det var roligt. (Den heter Färder och Fanfarer.)

 

Han bevärdigade inte boken med en blick. Jag blev lite tyst. Han fortsatte med att prata om skrivarkurser, och erbjöd efter ett tag en Gin och Tonic. Det är en vänlig man. Jag tackade nej, knöt näven i byxfickan och gick. Här ska jävlar skrivas en till !!!  - En som säljer! Vad säljer? Mord? Sex? Droger? Kriminalitet? Barnarov? Psykologisk tortyr? Horor? Bordeller? Varför välja? Rubbet ska med!  Hur?? Den måste vara varmt mänsklig också! Livsåskådning, tillit och empati. Oro och glädje. Den måste bli variationsrik. Som novellsamlingen.

 

Embryot till handling kom från en träff med nya vänner. Jag skred till verket med liv och lust och hade hejdlöst roligt. Vilken soppa! Den kokades ihop och späddes ut. Kryddades. Det är fantasiglädjen som har drivit mig. Den ska också kunna filmas.

 

Det handlar om en klok och förståndig, men ensam flicka som vuxit upp med sin bordellägande pappa. Mamman är borta ur bilden. Det är bäddat för en lång resa. Händelserna tar paus där boken slutar. Men det brakar loss igen, senare. Jag lovar...nästan. 




Prosa (Roman) av erkki
Läst 232 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-03 14:03



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Lycka till med allt Anders.
2011-02-07

  Njord
Gillar inte ordet sensommar bättre med sent på sommaren eller i september eller nåt
Bra reklam
2011-02-03
  > Nästa text
< Föregående

erkki
erkki