Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Misstag och ånger

När man talar om
misstag man gjort,
elakheter man sagt
och hänsynslösa
handlingar man utfört
får man ofta frågan:
Ångrar du dig?
Pliktskyldigt
blir svaret ja

Men vad är vitsen
med ånger egentligen?
Annat än en känsla
av feel good
och duktighet
Det sagda är sagt,
det gjorda gjort
oavsett ångerkänslor

Bättre än ånger är
att dra lärdom
så att misstagen,
elakheterna och
de hänsynslösa
handlingarna
inte upprepas

Fast det är svårare
än slappt ångrande





Fri vers av ghost
Läst 261 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-02-03 15:25



Bookmark and Share


  amber
Katolska kyrkans specialitet.
2011-02-04

    L e e
Håller med dig! Ord måste också vara handling.
2011-02-03

  Kalle.O
Klokt och säkerligen hälsosamt...
2011-02-03
  > Nästa text
< Föregående

ghost
ghost