Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillägnad thyra Bilden: Langston Hughes (1902-1967)
http://hereticdhammasangha.files.wordpress.com/2008/03/mother-to-son.jpg




Från Mor till Son (L.Hughes)

~*~

Ja, min son, det säger jag dig:
Livet för mig har inte varit nå'n kristalltrappa.
Den har haft nubb i sig,
Och stickor,
Och uppryckta brädor,
Och ställen utan matta på golvet—
Bara.
Men hela tiden
Har jag klättra' vidare,
Och nått nya trappavsatser,
Och vänt runt nya hörn där,
Och ibland så har jag gått i mörkret
Där det inte funnits nå't ljus.
Så, min pojke, vänd inte tillbaks igen.
Sätt dig inte ned på trapporna.
För att du tycker de är ganska så hårda.
Fall nu inte ner—
För jag går ju fortfarande, min älskling,
Jag klättra' ju fortfarande,
Och livet för mig har inte varit nå'n kristalltrappa.

Langston Hughes 1922

L Patrik WJ svensk version 03/02/11

 

e-bok:



Översättningar & Renderingar

American Poems.com:

Langston Hughes




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 1486 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-02-03 16:50



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gillar starkt.
2011-02-05

  thyra
Tack Patrik!

Så fin översättning. Jag har haft den här texten, som är på engelska, i en pärm där sådant som jag tycker om sparats. Jag fick den här stencilen 1973 och hörde den läsas upp på band. Kvinnan som läste gjorde det mycket berörande.

Tack återigen Patrik. Jag blev jätteglad :)
2011-02-03

    ej medlem längre
En underbar fin översättning, kan verkligen känna igen mig i den här texten!

"Livet för mig har inte varit nå'n kristalltrappa.
Den har haft nubb i sig,
Och stickor,
Och uppryckta brädor,
Och ställen utan matta på golvet—
Bara.
Men hela tiden
Har jag klättra' vidare,
Och nått nya trappavsatser,"


Hälsn. Ann
2011-02-03
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP