Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om jag vore liten!

Om jag vore ett barn, sådär liten så att jag orkade bära på mig själv.
Hålla mig själv i handen när jag går över stora vägen.

Om jag kunde hålla runt mammas ben när jag blir rädd sådär som
riktigt små barn gör eftersom de inte når upp för att mamma är så
lång.


Om jag kunde se upp till mig själv och tycka att jag är modig, duktig
och fin på alla sätt.
Om jag kunde ta hand om mig själv när jag känner mig svag och trött.
Om jag kunde se att jag faktiskt ÄR stark som orkar finnas.

Då skulle jag bli lycklig igen, och le mot världen med små,
små nyfikna rådjursögon,
som jag gjorde på riktigt när jag var liten, och fick lov att vara det
Ja liten alltså.




Fri vers av Porslinsdockan
Läst 258 gånger
Publicerad 2005-12-11 19:38



Bookmark and Share


  sol
ser en kärna här. existensskärna. att bära sitt inre barn. blir berörd av orden..

"Hålla mig själv i handen när jag går över stora vägen.

Om jag kunde hålla runt mammas ben när jag blir rädd sådär som
riktigt små barn gör"

väldigt bra tema. bra frågeställning. passande titel.

tycker personligen svart är bättre.. men berörande!
2005-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Porslinsdockan