Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
omskriven och nypublicerad fortfarande till den traditionella låten: "Jag vet en dejlig rosa". fortfarande med Ingmars egen text.


utopien

1.
Det finns ett rike på vår jord, som alla längtar till.
Det he-eter Utopien, där kan man ej gå vill.
Dit chartrar man vid väder trist och sprider växthusgaser friskt
i luftens övre skikt.

2.
Man kommer till ett land i sol, man är en sann turist.
Man sätter sig på strand i stol – tar sig raskt en drink.
Här saknas faktiskt ingenting, som kö-öttbullar eller sill
små pojkar eller fnask.

3.
I landet talas sve-enska och engelska ibland.
Det egna språket thai är känt blott av en inre krets.
Kultur det är att serva folk med öl och gin och kvinns förstås
och steka kött på grill.

4.
Men om revolution går lös - naturen skakar loss.
Till mardröm blir Utopien, ett land med plötslig död.
Vårt Sverige kom rädda oss! Vår vä-ärldsbild har krossats här.
Vi måste komma hem.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ingmar Hård VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-04 08:32



Bookmark and Share


  Christine Sabel
Jag har varit i Thailand och det är nog det du tänker på och visst är det mkt turism och prostutition, men jag upplevde en vacker sida med lokalbefolkningen, massage, underbar natur och underbara människor! Naiv? Javisst!
2011-02-04

  Jaseph
En sång om vår
västerländska dumhet.
Bra att den verkligen går att sjunga!
2011-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP