Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Horisont

Han ville segla bort över havet.
Bort mot en horisont.
Men de hade skänkt bort sin båt.
Båda var de lite för gamla för storsjöliv.
Så nu återstod bara att traska över landbacken
bort mot en horisont.
Men därtill var hans knän alltför skrala.
Han fick bli kvar där han var.
Hemma på trappen.




Övriga genrer av Ingmar Hård VIP
Läst 39 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-03-28 08:44



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
I drömmen han man komma långt även om man sitter på en trappa:-)
2024-03-28

  Koppartråd
"I've been staring at the edge of the water
Long as I can remember
Never really knowing why"

En alltför igenkänd melankoli. Fantastiskt skriven dikt, Ingmar!
2024-03-28

  Kungskobran VIP
På min trappa kan jag i drömmen segla bort
som jag en gång i tiden gjort
seglat till främmande land
där har jag gått iland
och älskat under palmers sus
och levt i sus och dus.
Det var det var sjömannens värld
nu är jag gammal och tärd
sitter på trappan och drömmer mig bort
om allt jag för längesedan gjort

2024-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP