Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

pest & kOLÈra - TjoHej

 

 

**

Yiihaaaa!! Olé!! Opa!!

Vad har vi i Sverige 

 

Tjofaderuttanrej

 

Tjoho på dig

 

men nej, som att välja mellan

panikångest och depression, jojo

om man kunde liksom bända på't

vända på't

magandas och ta ett piller

 

en iller gör ingen burpark

 

vill er vilja verkligen gå på't

ni som så gärna höjer bägaren

skål då skål då - stå på't som

på domens platta där

 

väljande mellan pest och kolera

 

tjofaderuttan tjoho

Nattur é da Fojt

 

och le p-t detta hojt

 

när låsen smäller högre

än kyrkklockorna

 

"Idag, ingen utgång!"

 nöd nöd röd död och hipp hipp hurra

 

det var i da' det skulle hurras hejas och slå

 

Tjo Fader

ut-tan

in-tan och skärmbrännan gjord

 

middle-tan

smord i sneda veck för ingen ingen

vet hur säga 

Yiihaaaa!! Olé!! Opa!!

 

Loopa runt och vila era ögon

se något lugnt i fjärran

tjugu minuter för annat bord

 

fönstret fjär

österut vitt

västerut vitt

 

söder invägg

norr invägg

 

nedåt mot golv och uppåt mot tak

 

bortåt väggarna

med vädret

 

asiatisk massage för öga i camouflage

 

kanske kan jag vila då

när tapeten rinner bort av blöta

 

idag snöar det uppåt

och ingen ingen mer än TjoHej

 

ska jag möta

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 155 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-03-23 09:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri