Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... när dumskallar får styra.... lite som när nazister dömde judar och kommunister dömde s k "oliktänkande"... sånt händer i vårt land som "sägs ska vara" en rättsstat...


Orättvisan tar över rättvisan..


Apropå Kaj Linna och morddomen

Då säger man från ”rättens sida” att de ska vara

”ny bevisning”

Och denna ”brist på ny bevisning”


Och den s k polisen

Och åklagarna vägrar kommenterar

Sin ”dumma dom”

Och de lever hellre med vetskapen

Att de helt enkelt inte bara är dumma i huvet

De skyddar en mördare och sätter fast

En annan för detta mord


Och när prestigen som så ofta stiger över

Längtan efter rättvisa

Så är rättvisan inte nåt annat

Än ”orätt” och visa, ja det passar inte ens in

I sammanhanget…


Så när ”rätten är idioter”

Så ligger rättvisan risigt till

Då är det orättvisan som gäller




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 146 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-02-05 00:38



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Tack för din väckarklockstext!
2011-02-05
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO