Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rättvisan ??? Piteå????


Rättvisan
Ska vara rätt
Och vis
Men när ”rättvisan” är orätt
Och rentav dum
Motsatsen till vis
Så är den orätt
Orättvis

Orättvisan har slagit till
Av orätt
Dumhet
Eller planerad av ”någon”
Någon som skyddar ”någon annan”

Det är enda alternativet till dumhet
Att någon planerar friandet av någon annan
Så blir de dumskallar som sitter bredvid
Medskyldiga till justitiemordetet
På Kaj Linna
Av dumhet eller helt enkelt

”Planerat dåd där en människas frihet
Inte är ens i närheten av
Att respekteras”
Medan någon annan går fri
Av plan eller van sinne
Och rätten förlorar
Respekten för rätten flyger iväg
Som ett papper i blåsten i vindrik sommardag

Om ni blir åtalade i Piteå
Försök flytta det därifrån
Bort från dumhetens paradis
Där man mäter efter andra kriterier
Än att domar ska vara rättvisa
OCH på en rättvis solid grund
Och svaret på frågan är som hos de flesta planerade brott
”inga kommentarer” med
planerande brottslingar…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 172 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-02-11 19:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO